HNK Vukovar 1991. jesenji prvak 3. HNL Istok

Foto: www.facebook.com

VUKOVAR, proteklog vikenda odigrano je 17. kolo 3. Hrvatske nogometne lige s čime je i završen jesenji dio prvenstva ove nogometne lige. Poslije 17. odigranih kola HNK Vukovar 1991 je momčad koja je pokazala najviše i s pravom je jesenji prvak 3. HNL Istok.

U posljednjem kolu derbi kola, pa i prvenstva, igran je u Vukovaru gdje su se sastali HNK Vukovar 1991 i zrinski iz Jurjevca. Utakmica je završena bez golova pa je tako poslije 17. odigranih kola Vukovar 1991 osvojio 42 boda dok je Zrinski iz Jurjevca na trećem mjestu s 39 osvojenih bodova. Između ova dva kluba „ugurala“ se u posljednjem kolu momčad NK Belišća koja ima 41 osvojeni bod. To su i tri momčadi koje će se do kraja prvenstva boriti za titulu prvaka.

Kada je riječ o ostalim klubovima s područja Vukovarko – srijemske županije najbolje stoji momčad Bedema iz Ivankova koja je jesenji dio prvenstva završila na 7. mjestu s 27 osvojenih bodova. U sredini prvenstvene ljestvice, na 9. mjestu, nalazi se i Graničar iz Županje s osvojenim 21 bodom. Momčad Graničara je jedna od momčadi od kojih je se, s obzirom na rezultat od prošle godine, svakako očekivalo više. Igrači Graničara loše su ušli u prvenstvo ali kako je prvenstvo odmicalo i njihove igre i rezultati bili su sve bolji. Drugi vukovarski trećeligaš NK Vuteks Sloga je na 13. mjestu s 17 osvojenih bodova.

Prema svemu viđenome tijekom jeseni, ukoliko ne dođe do nekih velikih promjena, niti jedan trećeligaš s područja naše županije ne bi trebao strepiti za opstanak.