HDZ obilježio 20. godina od smrti Franje Tuđmana

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, Povodom 20. godina od smrti prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) članovi HDZ-a Grada Vukovara položili su vijenac i upalili svijeće podno biste dr. Franje Tuđmana na Trgu Republike Hrvatske.

„Što više vrijeme odmiče od smrti prvog hrvatskog predsjednika mislim da će njegov lik i djelo biti sve veći i veći. Nažalost, ova država je stvorena krvlju ali time je naša obveza veća da poštujemo lik i djelo doktora Tuđmana. Ja sam siguran da danas može biti u Vukovaru da bi bio ponosan kako danas grad Vukovar izgleda i u kojem smjeru ide grad i kako se vodi ovaj grad“, rekao je predsjednik HDZ-a Grada Vukovara Damir Barna.

U izjavi novinarima gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako „nama ostaje da izgradimo bolje društvo, što je moguće bolju državu, jaču državu koja će biti doista maksimalno na korist cijelom hrvatskom narodu, svim građanima koji u njoj žive kako bi svi skupa na nju bili ponosni ali i svjesni da to ovisi o svakom pojedincu“.

„To nije nešto što će pasti s Marsa i donijeti nam ne znam tko, nego jednako kao i u stvaranju države, moramo biti sami spremni na žrtve, svjesni što je potrebno, koji korak povući i dok god bude te svijesti siguran sam da smo na pravom putu. Uspjeli smo nakon toliko stoljeća težnji, žrtava, neispunjenih nadanja i snova i to je ono što moramo baštiniti“, rekao je Penava.