Gradske vlasti pozivaju Vukovarce da pomognu u zbrinjavanju ukrajinskih izbjeglica

Foto: plakat

S obzirom na to kako se očekuje veći priljev izbjeglog stanovništva iz Ukrajine, Grad Vukovar uputio je poziv javnosti i građanima Vukovara koji mogu pružiti smještaj, kao i autoprijevoznicima koji mogu ponuditi prijevoz od granice Ukrajine i okolnih zemalja do Hrvatske, da se jave Stožeru civilne zaštite Grada Vukovara na e-mail adresu czvukovar@vukovar.hr ili na broj 099/529-50-40.

Grad Vukovar u ovom trenutku poduzima sve što je u njegovoj moći kako bi u što većoj mjeri pomogao ugroženom narodu Ukrajine koji u ovim trenucima spašava svoje živote od ratne ugroze, izvijestili su iz vukovarske gradske uprave nakon sastanka gradonačelnika Ivana Penave s s predstavnicom ukrajinske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije Tetyanom Kochnyevom.

“Izbjeglice koje su do sada došle u Slavoniju nalaze se uglavnom u Osijeku. No, dosta ih želi doći u Vukovar te smo upravo zato pomoć zatražili od gradonačelnika Penave. Situacija se mijenja iz sata uz sat, a zajedno s Gradom Vukovarom radimo na osiguravanju smještaja izbjeglica iz Ukrajine.“, kazala je Tetyana Kochnyeva.

Gradonačelnik Penava tom je prigodom podsjetio kako je Grad Vukovar u ponedjeljak Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine uputio dopis s prijedlogom da se za smještaj izbjeglica iz Ukrajine na raspolaganje stavi hostel Zagreb u Borovu naselju.