VINKOVCI, Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić u ponedjeljak će i službeno predstaviti kandidaturu za novi gradonačelnički mandat na čelu najvećeg vukovarsko-srijemskog grada, a prije nego uđe u kampanju građanima Vinkovaca predstavio je učinjeno u protekle četiri godine gradonačelničkog mandata.

Na kućne adrese vinkovačkih domaćinstava ovih dana došla je publikacija u kojoj je navedeno što je sadašnja gradska vlast ostvarila u protekle četiri godine. “Kroz fotografiju i osnovne podatke, ovo je samo kraći presjek onoga što smo zajedno odradili kako bi sugrađani imali kompletniju sliku. Voditi Vinkovce kao odgovorno i racionalno kućanstvo jedini je ispravni put,” pojašnjava gradonačelnik Bosančić podsjetivši kako je od prvoga dana mandata govorio kako je vinkovačka obitelj u središtu njegovog djelovanja.

“Govorio sam i toga se i danas držim, da gradski proračun mora doći do svakog građanina Vinkovaca, da svaki građanin mora osjetit njegove dobrobiti”, kazao je.

Podsjeća da su gradske vlasti u posljednje četiri godine za naknade za bebe isplatile iz proračuna gotovo 1,9 milijuna kuna, za sufinanciranje djece u vrtićima 40,4 milijuna kuna, za osiguranje jednakih socijalnih uvjeta 4,8 milijuna kuna, za stipendije učenicima i studentima isplaćeno 7,2 milijuna kuna, oko 800 učenika svakog dana u vinkovačkim osnovnim školama ima osiguran besplatni obrok, a u ovoj, 2021. godini Grad stipendira 321 studenta odnosno njih dvostruko više nego u 2017. godini, neki su od pokazatelja predstavljeni u publikaciji.

Dotaknuvši se gospodarskih učinaka navodi kako je u protekle četiri godine broj poduzetnika u Vinkovcima narastao za novih 130, otvoreno je novih 1.054 radnih mjesta, bruto plaća je u gradu porasla za 867 kuna dok su za 48 posto porasli poslovni prihodi vinkovačkih poduzetnika.

“Tijekom pandemije koronavirusa, koja nas još uvijek uvelike ograničava, nastojali smo pomoći koliko smo mogli te je 817 vinkovačkih poduzetnika koristilo covid-19 mjere pomoći Grada”, dodaje te sve pobrojano u publikaciji i potpisuje uz obraćanje građanima Vinkovaca da mu se, ukoliko imaju kakvih pitanja i nejasnoća, slobodno jave na službeni mail.