Građani u velikom broju pomažu stradalima u potresu, prikupljaju se hrana i odjeća, nude stanovi i kuće…

Foto: Danijel Prerad

VUKOVAR, Razoran potres, koji je danas nešto podneva pogodio Petrinju, Glinu, Sisak i okolicu, „podigao“ je cijelu Hrvatsku na noge. Svi žele na neki način pomoći ljudima koji su ostali bez svojih domova. Tako tijekom cijeloga dana svjedočimo nizu ponuda od strane građana iz cijele Vukovarsko – srijemske županije koji unesrećenim ljudima nude besplatan smještaj.

U „ponudi“ su slobodni dijelovi kuća ali i namještene i prazne kuće, stanovi, razni turistički objekti… U isto vrijeme nekoliko građana je samoinicijativno otišlo put potresom pogođenih područja kako bi na neki način pomogli. Svjedočimo isto tako i nizu privatnih akcija u okviru kojih su ljudi se samoorganizirali i prikupili pomoć za stradalo područje. U prikupljanje pomoći uključili su se i općine, gradska društva Crvenoga križa, Caritas, udruge, sportski klubovi, škole, Veleučilište Lavoslav Ružička… Prikuplja se hrana, odjeća, higijenske potrepštine, pitka voda, prekrivači…

Svi koji žele i mogu pomoći najbolje bi bilo da kontaktiraju Crveni križ kako bi doznali što nedostaje ljudima na stradalima područjima kako bi im se pomoglo na najbolji mogući način.