Grad Vukovar razmatra mogućnost nabavke novoga klizališta

Klizaliste u Vukovaru zapocelo s radom
Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradsko klizalište u Vukovaru, koje je prije nekoliko dana uklonjeno sa središnjeg gradskog trga, i ove godine je opravdalo očekivanja. Kako je rekao zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček u protekloj sezoni za rad klizališta ukupno je utrošeno 230.000 kuna od čega je 135.000 kuna sponzorskih sredstava.

„Protekle sezone po prvi puta organizirana je i  besplatna škola klizanja zahvaljujući stručnjacima, diplomiranim kineziolozima koji su pomogli da naši najmlađi sugrađani, oni vrtićke dobi, nauče vještine klizanja. Međutim, postojeće klizalište dotrajalo, a posebno sustav za hlađenje, pa svake godine u suradnji s gradskom tvrtkom  Komunalac i tvrtkama koje se bave sustavom hlađenja klizališta ulažemo dodatne napore kako bismo uspjeli zalediti led na vrijeme te održavati led na klizalištu u danima  nešto viših temperatura zraka. Stoga ozbiljno razmatramo nabavku novoga klizališta“, rekao je Pavliček.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić najavila je i planove za slijedeću sezonu rada klizališta. Ističući kako se, kada je riječ o kupovini novoga klizališta, otvaraju i nove mogućnosti povlačenja sredstava iz EU fondova.

„Već razmatramo dimenzije i oblik novoga klizališta i vjerujem kako ćemo doći do najboljega rješenja, a time i postati regionalni županijski centar što se tiče zimskih sportova. Već smo ove godine programom klizališta uspjeli privući djecu i razne grupe iz cijele županije, jer su dolazile najavljene grupe na klizanje, ali i učenici koji su Vukovaru dolazili u posjet“, rekla je Mujkić.

Školu klizanja ove je sezone prošlo oko 200 djece vrtićke dobi, 80 polaznika djece i roditelja zajedno, gdje su mame koje su željele naučiti klizati dolazile zajedno sa svojom djecom u školu klizanja.