Grad Vukovar osigurao i ove godine uskrsnice za socijalno najugroženije građane

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa Grad Vukovar, kao i ranijih godina, osigurao je uskrsnice za korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom i poklon pakete za korisnike Pučke kuhinje. Posebnu pažnju Grad pridaje najosjetljivijim skupinama društva, a cilj ovih mjera je omogućiti svim građanima Vukovara da sa svojim obiteljima dostojanstveno provedu nadolazeće blagdane.

Lijepe želje za nadolazeći blagdan Uskrsa uputio je svim svojim sugrađanima gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, istaknuvši želju da se kroz ovakvu pomoć, sugrađanima koji tijekom cijele godine koriste ove mjere osigura dostojanstven blagdan Uskrsa kojega će proslaviti u krugu svoje najuže obitelji.

„Sustavno skrbimo o najosjetljivijim skupinama društva pa tako Grad Vukovar jednokratnu novčanu naknadu korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom dodjeljuje još od 2007. godine,  a prigodne poklon pakete korisnicima Pučke kuhinje od 2016. godine. Od 2014. godine za uskrsnice izdvojeno je 550.000 kuna, a od 2016. za poklon pakete 90.000 kuna“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Grad Vukovar i ove godine će isplatiti jednokratnu novčanu naknadu (uskrsnicu) korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom u iznosu od 250 kuna za 240 korisnika. Iz proračunskih sredstava Grada Vukovara za ovu vrstu pomoći izdvojeno je 60.000 kuna.

Navedeno pravo isplatit će se u poslovnicama FINA-e u razdoblju od 29. ožujka 2021. godine do 30. travnja 2021. godine.

Grad Vukovar osigurao je i prigodne poklon pakete povodom blagdana za korisnike Pučke kuhinje u Vukovaru. Osigurano je 80 prigodnih poklon paketa za uskrsne blagdane u vrijednosti do 200 kuna po paketu. Iz proračunskih sredstava Grada Vukovara za ovu vrstu pomoći izdvojeno je 16.000 kuna.

Podjela paketa vršit će se u prostorijama Pučke kuhinje u Vukovaru u razdoblju od 29. do 31. ožujka 2021. godine.