Grad Vinkovci omogućio braniteljskim udrugama prostor za djelovanje i rad na jednom mjestu

Foto: Grad Vinkovci

Uređenjem drugog kata zgrade na adresi Duga ulica 2, Grad Vinkovci osigurao je uvjete za smještaj šest braniteljskih udruga u ovom prostoru, čime je omogućeno da sve ove udruge borave i rade na jednom mjestu.

Novouređene prostorije i branitelje koji ih polako popunjavaju danas je posjetio gradonačelnik Ivan Bosančić poručivši kako su braniteljske udruge do sada bile diljem grada, na brojnim lokacijama.

“Vjerujem kako im je ovaj prostor u srcu grada, uz park i muzej, lokacijski odličan te će
im omogućiti još kvalitetniji rad. Očekujemo i dodatnu sinergiju udruga koja će u konačnici doprinijeti stvaranju novih programa i projekata, u čemu im Grad Vinkovci uvijek stoji na raspolaganju“, naglasio je gradonačelnik.

Damir Dujić, predsjednik Udruge ratnih veterana 3. gardijske brigade Kune Vinkovci i predsjednik Koordinacije branitelja i stradalnika Vukovarsko-srijemske županije rekao je kako u udruzi imaju oko 150 aktivnih članova koji se druže i okupljaju, sudjeluju u obilježavanju važnih obljetnica, a nove prostorije u
samom središtu grada puno će im značiti zbog vlastitog prostora koji će imati na raspolaganju, ali i same
pristupačnosti.

„U novim prostorima naši se članovi sada mogu okupljati na raznim sastancima, internim dogovorima
oko projekata i svega onoga što udruga radi tijekom godine. Članovi udruge ovdje mogu doći u svakom trenutku i probleme rješavati zajedno i na jednom mjestu. Imamo i veliku arhivu koju vrijedno čuvamo, dosad smo sve čuvali u privatnim prostorima pa je ovo odlično rješenje“, kazao je Danijel Šota, tajnik
Udruge specijalne policije Vinkovci.

Na ukupno oko 100 kvadrata raspoređene su prostorije koje će koristiti Udruga ratnih veterana 109. brigade ZNG Vinkovci, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata „Krpelj“ Vinkovci, Udruga Tigar 90/91 VSŽ Vinkovci, Udruga hrvatskih obrambenih snaga Vinkovci, Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja „Hrvatska majka Vinkovci“ i Udruga ratnih veterana 3. A. brigade ZNG „Kune“ Vinkovci.

Foto: Grad Vinkovci