Grabar-Kitarović uručila ček na milijun kuna za obnovu Vodotornja

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uručila je, ispod vukovarskog Vodotornja, gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi ček na iznos veći od milijun kuna koje su za obnovu toga simbola obrane Vukovara u Domovinskom ratu prikupili hrvatski iseljenici u Kanadi.

“Želim da vodotoranj ostane simbol zajedništva nas u Hrvatskoj, da se prestanemo djeliti po ideološkim pitanjima i da isto tako bude simbol zajedništva između iseljene i domovinske Hrvatske i bude kao jamac mladima da ostaju u Hrvatskoj kao i jamac iseljeništvu da se, ne samo vraćaju u Hrvatsku, nego i ulažu  svoju domovinu”, kazala je tom prigodnom Kolinda Grabar- Kitarović.

Po riječima vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, do sada je za obnovu vukovarskog Vodotornja prikupljeno više od 13 milijuna kuna.

“Idući tjedan očekujemo raspisivanje natječaja za javnu nabavu putem kojeg ćemo i odabrati izvođača radova. Mi smo, zahvaljujući sredstvima koja nam je odobrila Vlada,  zatvorili financijsku konstrukciju. Novac toliko nije ni važan koliko silan odaziv građana i ostalih sudionika koji su se uključili u projekt”, kazao je Penava.