Godišnji odmori idealno su vrijeme za provalnike u obiteljske kuće; policija je ovih dana uhitila jednoga

Provale
Foto: Pixabay

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su o dovršetku kriminalističkog istraživanja nad 45-godišnjakom zbog sumnje da je 26. lipnja iskoristio odsutnost vlasnika obiteljske kuće, 32-godišnjaka, te provalio u njegovu obiteljsku kuću u ulici Nikole Tesle u Vinkovcima iz koje je otuđio novac, ručni sat i nakit vrijednosti više tisuća kuna. Osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave.

Iz policije savjetuju kako je prije odlaska na godišnji odmor vrlo važno zaštititi svoju imovinu kako ne bi postali žrtvom kaznenih djela krađa i teških krađa provaljivanjem u kuće i stanove. Naime, za vrijeme odsutnosti vlasnika ili stanara, njihovi su domovi potencijalna meta.

“Stoga, savjetujemo građanima kada odlaze na godišnji odmor da poduzmu određene mjere samozaštite kako bi se smanjila mogućnost počinjenja kaznenih djela i nastanka materijalne štete. Ako vam se i pored svih samozaštitnih mjera dogodi da budete žrtva provalnika, po povratku kući ne dirajte ništa i nazovite policiju na broj 192 jer je svaki, pa i najmanji trag, važan i može pomoći da provalnik bude pronađen”, upozoravaju iz policije.