Glavni odbor Željka Sabu izbacuje iz SDP-a, na izbore izlazi kao neovisni kandidat?

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Glavni odbor SDP-a na sjednici u subotu, koja će biti održana online, između ostaloga odlučivati će o izbacivanju Željka Sabe iz članstva stranke. Tu informaciju potvrdio nam je Sabo rekavši kako će se o njegovom mogućem izbacivanu iz stranke raspravljati na prijedlog predsjednika SDP-a Peđe Grbina.

„Razlog tome prijedlogu je, kako mi je rečeno, neposluh i to što sam pohvalio Andreja Plenkovića u slučaju Tušek što je nešto što je meni nedostajalo. Poslije svega mogu reći kako je u SDP-u zavladala diktatura Peđe Grbina“, rekao je Sabo.

Govoreći o cijelom slučaju kaže kako sve ovo Grbin radi planski kako bi spriječio mogućnost sazivanja izvanredne Izborne konvencije stranke. Uz sve to ističe i kako je Grbin u njegovom slučaju pokazao svoju dvoličnost te da je slagao i njega i članstvo.

„Kako poslije svega ovoga da nekakav običan član SDP-a vjeruje u vjerodostojnost takvog predsjednika stranke. Mene je osobno dva puta slagao i obmanuo. Podsjećam i kako je dolaskom na mjesto predsjednika SDP-a kazao kako neće raspuštati organizacije nego da će raditi na njihovom jačanju i pripremi za izbore. Ovo je sve samo ne priprema za izbore“, ističe Sabo.

Dodaje i kako će sjednica biti održana elektronskim putem ali i da on svakako očekuje poziv kako bi mogao reći sve što misli. Najavljuje da će se kroz tijela SDP-a truditi da ostane u stranci tako da je u već poslao i žalbu za koju se nada da će se o njoj raspravljati.  

Cijela priča s Sabom događa se nakon što je njegovu kandidaturu za gradonačelnika Vukovara potvrdila Gradska organizacija SDP-a unatoč protivljenju vrha stranke. Odmah potom Predsjedništvo stranke donijelo je odluku o raspuštanju tijela Gradske organizacije te su članicu Predsjedništva Biljanu Gaću imenovali za povjerenicu. Poslije tih događanja Sabo je zatražio da se aktivira njegov mandat kao izabranoga člana Predsjedništva i da ga se poziva na buduće sjednice.

Nakon svih ovog događanja sve je izvjesnije kako će Sabo na svibanjske lokalne izbore kao kandidat za gradonačelnika Vukovara izaći kao neovisni kandidat.