Gimnazijalci organizirali humanitarni turnir “Gol za Vodotoranj”

Fotografije: Davor Šijanović

VUKOVAR, Pod nazivom „Gol za Vodotoranj“ u Vukovaru je održan dvodnevni, 4. po redu, humanitarni malonogometni turnir tijekom kojega su sredstva prikupljanja za obnovu vukovarskog Vodotornja. Organizator i ovoga turnira su maturanti Gimnazije Vukovar uz pomoć profesora tjelesnog odgoja i ravnatelja škole. Okupilo se ukupno 29 momčadi od kojih njih 8 u ženskoj konkurenciji. Na turniru su sudjelovale i tri momčadi profesora.

„Izuzetno nam je drago što su nam se ove godine pridružile sve vukovarske srednje škole kao i srednja škola u Iloku. Sva sredstva prikupljena na turniru, a radi se o sredstvima prikupljenim od ulaznica, kotizacija i slično, predat ćemo gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi“, najavio je Marko Kosor učenik 4.b razreda Gimnazije Vukovar inače jedan od organizatora turnira.

Istakao je i kako su se u turnir uključili svi učenici bez obzira na nacionalnost. Treba spomenuti i kako je osvajač turnira u muškoj konkurenciji momčad Tehnička koja je u finalu pobijedila momčad 4.b razreda Gimnazije. U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojile su djevojke iz 4.b razreda Gimnazije koje su bile bolje od cura iz 3.a razreda.

„Proteklih godina, od kako organiziramo turnir, sredstva smo prikupljali za ustanove i udruge kojima su ona potrebna. Ove godine, u dogovoru s ravnateljom i profesorima, odlučili smo prikupiti sredstva za obnovu Vodotoranja koji se nalazi u neposrednoj blizini škole“, rekao je Kosor.

Podsjetio je kako ovaj sada već tradicionalni turnir organiziraju maturanti Gimnazije te izrazio nadu kako će s time nastaviti i u budućnosti.