Forum mladih SDP-a Vukovara: Dosta je bilo vaše cenzure

VUKOVAR, Lijepljenjem plakata na vrata Hrvatskog radio Vukovara, na kojima piše Dosta je bilo vaše cenzure“, članovi Foruma mladih SDP-a Grada Vukovara iskazali svoje nezadovoljstvo radom HRV-a.

„Mediji bi trebali imati posredničku ulogu u političkim sadržajima i informacijama, ulogu kritičkog odnosa spram vlasti i trebali bi djelovati kao korektiv. Međutim, oni su odavno prestali biti neutralna tehnologija političke komunikacije ili političkog nadmetanja pa su danas samo dio političkih i interesnih odnosa vladajuće strukture“, navode iz SDP-a.

Ističu i kako je „sramotno da otkada imamo novu garnituru vlasti da niti jedna politička opcija osim vladajuće, nije dobila svoj prostor u eteru HRV-a i na stranicama Vukovarskih novina“.

„Na taj način smatramo da takvo ponašanje i uređivačka politika rezultira opasnim urušavanjem demokracije. Ovim putem želimo naglasiti kako je za društvenu afirmaciju potrebna ekvilibristika zastupljenosti svih oporbenih stranaka u medijima, a ne konstantna intenzifikacija jednoumlja koju su do sada uspješno nametale vladajuće strukture“, stoji u priopćenju Foruma mladih SDP-a Grada Vukovara

IVAN MATIĆ

Foto: Ivan Matić