Fina studentima tehničkih fakulteta nudi stipendije od 3.000 kuna mjesečno i siguran posao

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U vrijeme kada se maturanti prijavljuju za skoru državnu maturu i uveliko razmišljaju o fakultetu koji će upisati čelnici Financijske agencije (Fina), u suradnji s Gimnazijom Vukovar, održali su prezentaciju svoga programa stipendiranja za buduće studente.

„Program stipendiranja Fine moći će koristiti svi oni studenti koji upišu bilo koji tehnički fakultet. To ne moraju biti samo, primjerice, računarstvo ili IT tehnologija. Našim budućim stipendistima nudimo najveće stipendije u Hrvatskoj, mogućnost učenja i napredovanja i garantiramo posao“, rekao je predsjednik Uprave Fine Dražen Čović.

Stipendisti Fine imaju svakoga mjeseca stipendiju u iznosu od 3.000 kuna, a uz to nudi im se i mogućnost rada preko student servisa i obavljanja studentske stručne prakse u nekome od Razvojnih centara Fine. Tu je moguće usavršavati znanje, naučiti nešto novo, pisati diplomske radove… Fina trenutno ima 5 Razvojnih centara od kojih je najbliži onaj u Osijeku. U narednih 3 mjeseca i u Vukovaru, u prostorima Fine, biti će otvoren još jedan takav centar. Treba znati i kako je rad u Razvojnim centrima za studente ograničen na 125 sati mjesečno, a sve kako stipendisti ne bi zapostavili fakultet. Razvojni centar u Vukovaru prostirati će se na oko 430 kvadrata i sa prepoznatljivim vizualima kao i u ostalim centrima širom Hrvatske.  

„Na ovaj način pomažemo roditeljima pri školovanju njihove djece, a u isto vrijeme radimo na tome da talente prepoznamo što ranije i sebi za budućnost osiguramo kvalitetan kadar. Treba znati i kako mi tijekom studiranja pratimo naše stipendiste i sugeriramo što i kako dalje. Mislimo kako naši mladi ljudi ako znaju i vrijede ne trebaju razmišljati o odlasku u Irsku ili Njemačku jer i ovdje mogu dobro zarađivati, ostvariti kvalitetnu karijeru i živjeti kvalitetno“, istakao je Čović.

Uz obvezu da uče i polažu ispite po stjecanju diplome stipendist Fine je, prema ugovoru, dužan u sustavu Fine odraditi onoliko godina koliko je i primao stipendiju.

Dodaje kako je interes stipendista za stipendiju Fine velik. Trenutno imaju 37 studenata u programu dok 50 studenata svaki dan ulazi u firmu te kroz studentski rad prepoznaje sebe i posao u nekom od servisa kojim se želi baviti. Fina je sustav koji zapošljava oko 4.000 radnika na 180 lokacija širom Hrvatske. Među zaposlenima imaju i 300-ak inženjera.

Svi zainteresirani budući studenti za stipendiju Fine sve informacije o stipendijama kao i potrebne kontakte mogu pronaći na Internet stranice Fine (www.fina.hr)