Filmski tjedan u Vinkovcima donosi Antičke filmske večeri i završnicu 12. DORF-a

DORF

VINKOVCI, Netom završenog vikenda Vinkovčani su imali prigodu uživati u kinu na otvorenom gledajući svjestke filmske uspješnice, a već od večeras filmoljupci nastavljaju uživati u velikom platnu. Naime, u gradu na Bosutu večeras započinju Antičke filmske večeri koje su s ovogodišnjim 12. Festivalom dokumentarnog rock filma (DORF), koji slijedi odmah iza njih, dio ovogodišnjeg Filmskog tjedna u Vinkovcima.

Od 20:30 sati na programu je premijera dokumentarnog filma “Scream for me Sarajevo” Tarika Hodžića, o koncertu legendarnog pjevača Iron Maiden – Bruce Dickinsona u Sarajevu 1994. godine.

U naredna tri dana posjetitelji će moći pratiti projekcije filmova, glazbeno-filmski kviz, a organizirana je i dvodnevna filmska radionica. U fokusu je vinkovački radio, a tom prigodom organiziran je i razgovor sa autorom Vedranom Šuvakom, čiji studentski rad “Živjeti VK” je jedini dokument kultne emisije “Zbilja znanosnih bespuća”, na ugašenom radiju VFM.
Nakon toga, od 23. 8. započinje veliko finale 12. DORF-a ekskluzivnom vinkovačkom prezentacijom “Tajna povijest DORFa” powered by PechaKucha, gdje će u formatu 20 slikax20 sekundi biti predstavljeni DORF suradnici i prijatelji. Proglašenjem najboljeg filma u regionalnoj konkurenciji bit će zaključeno ovogodišnje DORF izdanje.
  Filmski tjedan u Vinkovcima bit će održan u lapidariju Gradskog muzeja.