Eva Blažević zlatna i brončana na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske

Foto: AKOSI Vinkovci

SPLIT/VINKOVCI, Atletski klub osoba s invaliditetom Vinkovci nastupio je na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske koje se održalo u Splitu na kojem je vinkovačka atletičarka Eva Blažević postala državna prvakinja u disciplini bacanja 600 g koplja (kategorija F56) s novim osobnim i klupskim rekordom koji sada iznosi 10,62 m.

Također, Eva Blažević je nastupala i u disciplini bacanja kugle od 3 kg. Rezultatom od 4,88 m i ovdje se okitila s medaljom, i to brončanog sjaja te pri tome postavila novi osobni i klupski rekord, izvjestili su iz AKOSI Vinkovci.

Pod vodstvom trenera Petra Klašnje nastupili su i drugi članovi vinkovačkog kluba, koji su postigli izuzetno vrijedne i zapažene rezultate.

Svoj premijerni nastup imao je i atletičar Tomislav Šarac koji se natjecao u disciplinama bacanja koplja (10,58 m) i kugle od 4 kg (5,35 m) u kategoriji F40. I Tomislav je također sezonu započeo s osobnim i klupskim rekordima.

“Odličan početak nove sezone, dvije medalje, naporan rad naših sportaša i trenera Petra Klašnje, donijeli su plodove na državnom prvenstvu. Ciljevi su dobro postavljeni, forma je dobro tempirana, trener i sportaši rade vrhunski posao, a sezona je tek na početku”, kaže predsjednik kluba Dalibor Pavić.

Slijedeće natjecanje je Ekipno atletsko prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom 29. travnja, a koje će se po prvi puta održati u Vinkovcima i to na gradskom stadionu u organizaciji AKOSI Vinkovci.