Eksplozija u Vinkovcima: Čekaju se istražitelji iz Zagreba, stanari prestravljeni

Foto: Sonja Marinković Hoffmann

VINKOVCI, Još se ne zna o kakvoj je eksplozivnoj napravi riječ ni tko ju je i zašto bacio, sinoć oko ponoći, na balkon stana u Strossmayerovoj ulici. Od siline eksplozije oštećeni su balkoni iznad, pročelje zgrade i garaža u prizemlju, te više automobila koji su bili parkirani ispred objekta.

Stanarima okolnih zgrada popucala su stakla na prozorima. Susjeda u stanu pokraj onoga koji je očito bio na meti je van sebe jer je s obitelji spavala kada je detonacija zatresla zgradu, a od jačine udara izbijeni su joj okviri balkonskih vrata i prozora, te oštećeni zidovi u stanu. Stanari koji su se sinoć zatekli u blizini mjesta događaja kažu da je detonacija bila zastračujuća.

U kosti im se uvukao strah, pa nagađaju što bi mogao biti razlog ovom činu i da li će se ponoviti. Šuškaju da je u stanu na čiji je balkon naprava bačena spavala žena s djetetom koja je navodno djevojka poznatog vinkovačkog ugostitelja, a u istoj zgradi stan ima i odvjetnik kojemu je 2015. godine postavljena eksplozivna naprava u dvorište ureda. Policija ne daje nikakve informacije, očevid je u tijeku, a kako doznajemo na mjestu događaja čekaju se istražitelji iz Zagreba.

Autor: Sonja Marinković Hoffmann