Dvojici iz Negoslavaca određen jednomjesečni istražni zatvor

Foto: HRT Radio Osijek/Davor Lončarić

OSIJEK, Nakon što su saslušani u Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku, dvojica hrvatskih državljana iz Negoslavaca došla su u pratni odvjetnika na Županijski sud u Osijeku. Određen im je jednomjesečni istražni zatvor, izvjestio je Radio Osijek.

Dvojicu muškaraca jučer uhićenih u Negoslavcima policija je prijavila za ratni zločin na Ovčari. Sumnjiči ih da su 20. listopada 1991. kao pripadnici srpskih paravojnih snaga sudjelovali u takozvanom “špaliru smrti” kroz koji su prolazili zarobljeni vukovarski branitelji i civili. Dvojica muškaraca privedena su u državno odvjetništvo u Osijeku. Osumnjičenici su ispitani u državnom odvjetništvu nakon čega je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predloženo određivanje istražnog zatvora protiv obojice osumnjičenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ometanja istrage. 

Privedeni su Draženko Đokić (rođen 1963.) i Vojin Krstić (rođen 1948.), koji novinarima nisu htjeli odgovarati na pitanja tijekom privođenja kao ni njihovi odvjetnici Petar Vukasović i Berislav Krnic. Krnic je tek rekao kako će odlučivanje o istražnom zatvoru na Županijskom sudu u Osijeku trajati nekoliko sati, a nakon toga će imati više informacija. Službeno još nisu objavljena ni imena osumnjičenika, a do početka suđenja slijedi još redoviti istražni sudski postupak koji može trajati i godinu dana. 

HRT Radio Osijek/Davor Lončarić