Dvojica napadača zaradila kaznene prijave i jednomjesečni istražni zatvor

Policija prometna nesreća Bajakovo
Foto: Pixabay/fsHH

VINKOVCI, Prema navodima PU Vukovarsko – srijemske završeno je kriminalističko istraživanje nad još jednim počiniteljem nasilničkog ponašanja prema četvorici mladića koji se dogodio 26. kolovoza oko 23,10 sati u ulici Vile Velebita u Vukovaru.

„27-godišnjak je jučer, 1. rujna, uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Nasilničko ponašanje doveden u Županijski sud u Vukovaru gdje mu je Rješenjem određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana te je predan u Zatvor u Osijeku. I prethodno osumnjičeni 18-godišnjak za počinjenje istog kaznenog djela je 29. kolovoza predan u Zatvor u Osijeku temeljem Rješenja Županijskog suda u Vukovaru o određivanju istražnog zatvora u trajanju od mjesec dana. Kriminalističko istraživanje se nastavlja“, izvijestila je PU.

Podsjećamo kako je dan poslije napada konferenciju za novinare održao SDSS koji su ukazali da se radi o međuetničkim napadima te zatražili reakciju nadležnih tijela. Dan poslije reagirali su i HKS kao i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji su također osudili napad ali i rekli da je Vukovar siguran grad te da se radi o opasnih političkim izjavama.  

Tijekom protekla 24 sata na području PU evidentirano je pet prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-2, Županja) te dvije prometne nesreće u kojima su ukupno tri osobe lakše ozlijeđene (Nijemci, čvor Spačva-Vrbanja).