Dvojica mladića iz Vinkovaca nisu zaraženi korona virusom

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Prema informacijama iz Opće županijske bolnice Vinkovci dvojica pacijenta koji su u ponedjeljak iza 15 sati, zaprimljena na Odjel za infektivne bolesti, nema infekciju uzrokovanu korona virusom.

“Naime, prema rezultatima testiranja koje je obavljeno na Klinici za zarazne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu, nalazi oba pacijenta su negativni”, kaže glasnogovornica vinkovačke bolnice Sonja Marinković.

Dvojica mladića, koji su zadržani u bolnici, bili su dio skupine od 10 radnika koji su radili u Kini. Po povratku u Hrvatsku kod jednoga od njih pojavili su se respiratorni problemi dok je drugi imao povišenu temperaruru. Preostali radnici su bili poslati svojim kućama i bili su pod stalnim nadzorom liječnika.
Prema najnovijim podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Hrvatskoj još nema potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom. Trenutni broj laboratorijski potvrđenih oboljelih u svijetu je: 20.626, a broj umrlih je: 427. Trenutni broj oboljelih u Europskoj Uniji je: 28. U Hrvatskoj do danas je laboratorijski obrađeno nekoliko osoba kod kojih je bila postavljena sumnju na obolijevanje i svi su negativni. Zemlje Europske unije u kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom su: Francuska, Njemačka, Finska, Italija, Španjolska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Belgija i Rusija.