Dvojica Crnogoraca pokušala preko Bajakova u RH unijeti kilogram marihuane

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Pretragom osobnog automobila marke “Renault Clio” crnogorskih registracijskih oznaka na graničnom prijelazu Bajakovo djelatnici carine i policije su u nedjelju pronašli oko kilogram opojne droge tipa marihuana, izvjestila je policija.

Vozač i putnik u vozilu, 22-godišnji i 18-godišnji državljani Crne Gore, u jutarnjim satima, uz kaznenu prijavu za neovlaštenu prouzvodnju i promet drogama, bit će predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Policija izvješćuje i kako je u nedjelju, za vrijeme natjecanja u padobranskim skokovima na prostoru aerodroma u Vukovaru, 58-godišnji državljanin Srbije, izgubio nadzor nad padobranom te je pao na tlo, s visine od oko 10 metara lakše se ozlijedivši.

U petak, oko 10,30 sati na poljskom putu u blizini Đurića izbio je požar na kombajnu 44-godišnjaka iz Gunje. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Požar su ugasili vatrogasci DVD Đurići. Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara kvar na sustavu za dovod goriva. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Također u petak, oko 16,00 sati, u voćnjaku višanja u Ivankovu u ataru „Surduk“, u vlasništvu trgovačkog društva iz Vinkovaca, izbio je požar. Požar su ugasili vatrogasci DVD Ivankovo. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Termički je oštećeno oko tisuću stabala višanja, starosti oko tri godine. Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna. Očevidom je utvrđeno kako je požar izazvan zapaljenjem otpada koji se nalazi u neposrednoj blizini voćnjaka.