Donacija Sindikata hrvatskih učitelja OŠ Nikole Andrića

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, S ciljem da pomognu u osiguravanju kvalitetnijih uvjeta života za rad učenika Osnovne škole Nikole Andrića iz Vukovara članovi Sindikata hrvatskih učitelja proveli su humanitarnu akciju među svojim članstvom. Rezultat te akcije je prikupljenih 170.832,25 kuna. Predsjednica Sindikata Sanja Šprem rekla je, nakon što je uručila ček ravnateljici škole Josipi Kotromanović Sauki, kako su s prikupljanjem sredstava krenuli kada su članovi saznali u kakvim uvjetima se nastava odvija.

„Akcija je naišla na velik odaziv što se vidi i po prikupljenom iznosu. Naši članovi su još jednom pokazali kako imaju razvijenu solidarnost između sebe. Učiteljske plaće nisu velike ali svatko je rado za svojeg kolegu i učenike ove škole izdvojio određeni iznos novca. Nije poanta da Sindikat skuplja kunu po kunu nego je bitno izmijeniti zakon kako bi država obnovila ovu školu“, rekla je Šprem.

Kotromanović Sauka zahvalila je na uručenoj donaciji rekavši kako će sredstva biti iskorištena za svakodnevne potrebe u školi, opremanje nastavnim sredstvima i potrošnim materijalima kao i na opremanje djela dvorane i uređenja učionica. Najavila je i kako će s početkom iduće školske godine, bez obzira hoće li započeti radovi na obnovi škole, nastava se odvijati na nekoj drugoj lokaciji.