Domovinski pokret: Među 10 strateških projekata Vukovarsko – srijemske županije nema niti jednoga kojega je predložio Grad Vukovar

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Članovi Domovinskog pokreta Vukovar danas su održali konferenciju za novinare na kojoj su ukazali kako među deset strateških projekata Vukovarsko – srijemske županije, za razdoblje 2021.-2027. godine, nema niti jednoga projekta kojega je predložio Grad Vukovar. Kako je rečeno Grad Vukovar je, držeći se procedure, Partnerskom vijeću predložio četiri projekta koji su potom trebali biti predloženi županu, a on bi sve to proslijedio županijskoj Skupštini koja bi donijela konačan prijedlog.

Grad Vukovar tada je predložio četiri projekta i to Poljoprivredno-prehrambeni centar Agro Vukovar vrijedan 75 milijuna kuna, Tehnološki centar Vukovar procijenjene vrijednosti 60 milijuna kuna te dva manja projekta – nadogradnja vanjskih bazena na Plivalištu Vukovar procijenjene vrijednosti 28 milijuna kuna i izgradnja dvorane za tenis vrijednosti oko 6,5 milijuna kuna. Rečeno je kako je listu projekata sačinio bivši župan Božo Galić te da je članove Partnerskog vijeća dočekao već sačinjen popis. Slijedom toga jedan grad u županiji među deset projekata ima njih čak 5, a Vukovar niti jedan. Zbog svega toga vukovarski Domovinski pokret je predložio predsjedniku Gradskoga vijeća Vukovara Željku Sabi da sazove tematsku sjednicu Gradskog vijeća na kojoj bi bilo razgovora o strateškim projektima. Na nju bi bili pozvani i aktualni župan Damir Dekanić kao i direktorica županijske Razvojne agencije Zrinka Bičanić.

Prema riječima predsjednice vukovarskog DP-a Ivane Mujkić nije im cilj tražiti krivca niti bilo koga prozivati nego žele novoga župana i novu direktoricu Razvojne agencije pozvati na konstruktivan razgovor gdje bi se iznijele sve činjenice.

“Želimo ukazati na problem i ispraviti ovu pogrešku ukoliko je to moguće, a ukoliko nije onda ukazati na problem kako se on više ne bi ponovio. Grad Vukovar svakako ne zaslužuje ovakav tretman”, rekla je Mujkić.