Dokumentarac iz Gunje biti će prikazan na ovogodišnjem Dubrovnik film festivalu

Foto: SKIG

GUNJA, SKIG-ov film „Ja sam Jasmin!“ prošao je na Dubrovnik film festivalu selekciju te je odabran za ovogodišnji festivalu gdje će biti prikazan u kategoriji „selekcija do 15 godina“. Film „Ja sam Jasmin!“ je portretni dokumentarac  o Jasminu, učeniku 2. razreda OŠ „Antun i Stjepan Radić“ iz Gunje, koji je nijem. Film je svjedočanstvo o izazovima s kojima se Jasmin nosi tijekom svog školovanja. O Jasminu govore njegova majka i brat, kao i učiteljica, defektologinja, asistent u nastavi te njegovi prijatelji iz razreda. Član je Društva osoba s invaliditetom „Zvjezdice“ u Gunji, gdje rado boravi i glumi u dječjim predstavama.

Mia Dugonjić, jedna je od autora na ovom filmu, koja kaže da joj je bilo zadovoljstvo raditi na još jednom filmu pogotovo ovakvog tipa. Smatra da je vrlo važno da ljudi budu osviješteni oko teškoća koje imaju učenici s posebnim potrebama i svim preprekama na koje oni nailaze. Bilo je vrlo zanimljivo snimati ovaj film jer smo po prvi puta snimali izvan škole. Smatra da su se svi potrudili i uložili dosta truda u ovaj film, jer se film snimao cijelu školsku godinu.

DUFF (The Dubrovnik Film Festival) je međunarodni filmski festival za djecu i mlade mediteranskih zemalja. Misija festivala je omogućiti, motivirati i promovirati filmsko stvaralaštvo mladih na Mediteranu. Vizija festivala je postati stalni izlog godišnje produkcije amaterskih filmova djece i mladih u zemljama Mediterana.