Dodijeljeni ugovori o bespovratnim potporama START-UP poduzećima

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava uručio je odabranim poduzetnicima kroz javni poziv ugovore o dodjeli sredstava za poticanje start – up poduzetništva. Kako je rečeno radi se o jednoj od najnovijih mjera Grada Vukovara koja je usmjerena poticanju gospodarstva i to u ovom slučaju start-up poduzetništva. Ona je provedena kroz Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje star- up poduzetništva na području grada Vukovara u 2021. godini „START-UP VU“.

Cilj je stvoriti stimulativno okruženje za razvoj poduzetništva, afirmirati nove poduzetničke ideje te razviti dodanu vrijednost i otvoriti nova radna mjesta. Osigurana proračunska sredstva za realizaciju ovog Javnog poziva iznose  300.000 kuna, a u iznosu od maksimalno 100.000 kuna dodijeljena su za tri najperspektivnije i najkvalitetnije poslovne ideje.

„Veseli nas realizacija najnovije mjere Grada Vukovara koja za cilj ima potaknuti nove tvrtke koje pokušavaju iznaći svoj put ka opstanku na tržištu. Prepoznavši zahtjevnost tržišta za mlade tvrtke i potrebu za poticanjem njihovih ideja odlučili smo se izdvojiti sredstva koja će im pomoći u početcima poslovanja koja su nerijetko obilježena različitim preprekama i velikim investicijskim zahtjevima“, rekao je Penava.

Dodao je i kako su razvoj poslovanja i otvaranje radnih mjesta na području grada Vukovara zajednički interes svih te da se stoga veseli uspjehu svake tvrtke koja svoje poslovanje veže za Vukovar.

Povjerenstvo za provedbu Javnog poziva nakon provedenih faza ocjene prijavljenih poslovnih ideja odabrala je tri tvrtke koje su ostvarile pravo na potporu, a ovom prilikom poduzetnici su ukratko predstavili svoje poslovne ideje.

Tvrtka Maic, iza koje stoji direktor Ilija Ević nudi cjelovito i inovativno rješenje za kompletnu digitalizaciju hotela kroz sustav koji unaprjeđuje komunikaciju s gostom te interni komunikacijski sustav hotela. Putem drvene kocke u koju se unosi sadržaj hotela koji mobitel može prepoznati, gost je u mogućnosti zatražiti sve usluge koje mu hotel stavlja na raspolaganje što u konačnici predstavlja direktan komunikacijski kanal između gosta i recepcije.

Tvrtka Infrasound otvara vrata novoj glazbenoj industriji. Tvrtka se bavi proizvodnjom TV glazbe, glazbe za igrice, filmove i trailere, a kako ističe direktor tvrtke Matko Brekalo, dobivenu potporu utrošiti će na opremanje glazbenog studija, unaprjeđenje i širenje poslovanja.

Hrvatska tvornica bicikala tvrtka je koja se želi diferencirati  i ponuditi vlastitu prilagođenu izradu bicikala i tricikala za osobe s posebnim potrebama. Pokreće proizvodni pogon u Vukovarskoj gospodarskoj zoni te planira daljnja zapošljavanja.