Dodijeljena priznanja polaznicama Poduzetničke akademije besplatnih edukacija

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Polaznicima Poduzetničke akademije besplatnih edukacija koje su proveli Grad Vukovar i Virtualni ženski poduzetnički centar dodijeljena su uvjerenja o završenim edukacijama. Ukupno je dodijeljeno 20 uvjerenja za poduzetnice koje su već pokrenule neki svoj privatan posao ili pak tek planiraju krenuti s poduzetništvom. Pojašnjeno je kako je to još jedna mjera kojom se ulaže u pravcu poticanja razvoja poduzetništva, posebice među mladima, ženama te teško uposlivim kategorijama nezaposlenih osoba.

„Više od 70 posto svih sredstava koja se slijevaju u državni ili proračun jedinica lokalne uprave ili samouprave dolazi iz poslovanja sektora malog i srednjeg poduzetništva. Od 10 novootvorenih radnih mjesta 9 ih je otvoreno u sektoru malog ili srednjeg poduzetništva, a broj novootvorenih tvrtki u vlasništvu žena u Zagrebu je jednak novootvorenim tvrtkama u vlasništvu muškaraca“, rekla je direktorica Ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić.

Dodala je kako polaznice edukacija tijekom istih čuju niz kvalitetnih informacija kako pokrenuti vlastiti posao, napraviti poslovni plan, čuti više o poticajima koje je moguće dobiti… Jedna od polaznica edukacija Jelena Ičević kazala je kako su radionice bile vrlo kreativne te da su tijekom njih mogli čuti puno dobrih ideja.

„Svakako da ćemo dio tih saznanja pretočiti i u posao koji planiramo suprug i ja pokrenuti tijekom iduće godine. Lijepo je znati da je netko uz vas i da vas podržava. Treba se ohrabriti i ići naprijed“, rekla je Ičević.

Dodijeli priznanja nazočila je i zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić koja je rekla kako je to bio drugi turnus radionica za što je gradska uprava izdvojila 40.000 kuna.

„Svaki poduzetnik treba imati malo hrabrosti, a onda i sreće u poslovanju, a na ovim radionicama dobiju  osnovne informacije kako pokrenuti vlastiti posao ili opstati na tržištu. Mislim da je ženama još uvijek malo teže u poduzetništvu pa je dobro čuti savjete koji im mogu pomoći“, rekla je Mujkić.