Do 19. kolovoza Vinkovci u znaku 17. Festivala dokumentarnog rock filma

Foto: DORF

Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca pripremila je bogat program 17. Festivala dokumentarnog rock filma (DORF) koji se od 16. do 19. kolovoza održava u gradu na Bosutu.

O najboljem DORF 2023 filmu u regionalnoj konkurenciji odlučit će Magda Mas (glazbenica, autorica prošlogodišnjeg pobjedničkog DORF filma, predsjednica žirija), Dubravko Mataković (autor stripova, slikar, dizajner i glazbenik) te Domagoj Ivanković (kazališni i TV glumac), izvijestili su organizatori.

Nagradu za životno djelo DORF ove godine dodjeljuje posmrtno kazališnom redatelju i glumcu Saši Anočiću.

U regionalnoj konkurenciji i u programu Tajna povijest rocka ovogodišnji DORF donosi jednu svjetsku i šest hrvatskih premijera, a kao posebnost najavljuje se nijemi obrazovni film „Birtija” Joze Ivakića iz 1929., za koji su glazbenu pratnju pripremili LHD, koji će uživo odsvirati soundtrack.

Uz bogat filmski program u Lapidariju Gradskog muzeja ljubitelji dokumentarnog glazbenog filma moći će uživati i u OFF DORF popratnom programu (koncertu, promociji stripova, pop-kulturnom kvizu) koji će se održati u rockabilly baru Hang Loose.

Posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu ove godine primit će kazališni redatelj i performer Mario Kovač.

Za unikatne nagrade laureatima na ovogodišnjem festivalu zadužena je mlada vinkovačka kiparica, slikarica i fotografkinja Mirjana Pjevac.

Autorica ovogodišnjeg vizualnog rješenja je Diana Mataković, mlada dizajnerica i ilustratorica iz Vinkovaca.

Više o programu na Film Festival DORF