Dječji vrtići u Vukovaru bilježe porast broja upisane djece

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Neovisna istraživanja Vukovar ponovno svrstavaju na vrh ljestvica, a ovoga puta riječ je o upisanom broju djece u vrtiće. Istraživanje je proveo portal gradonačelnik.hr, a među 103 grada koja su sudjelovala u istraživanju Vukovar bilježi izuzetno pozitivne rezultate!

Vukovar je tako po pitanju trenda povećanja prvi put upisanih vrtićaraca u pedagošku 2022./2023. godinu u odnosu na 2021./2022., a gledajući apsolutne brojke, zauzeo visoko 2. mjesto s 35 više upisane djece u vrtiće! Podsjetimo kako je prošle godine u vukovarske dječje vrtiće upisano 182 djeteta, dok je ove godine taj broj 217, što čini povećanje od 19,2%.

Rezultat je to predanog rada Grada Vukovara u nastojanjima da osigura najbolje pedagoške standarde u vukovarskim vrtićima. U 2021. godini Grad Vukovar je za dječje vrtiće izdvojio 12,6 milijuna kuna, a ove godine namijenjeno je 13,2 milijuna kuna.

Unatoč trenutnoj situaciji, Grad Vukovar zadržava gotovo najniže cijene vrtića, što iznosi 490 kuna za prvo dijete, 441 kunu za drugo dijete dok je za treće i svako slijedeće dijete vrtić besplatan. Također, od ove godine je putem EU projekta, „Vrtić za bolji život“, a imajući u vidu i potrebe roditelja, osigurana druga smjena u vukovarskim dječjim vrtićima.

Vjerujemo kako će se trend rasta nastaviti i u idućim godinama, a uslijed uspješne zajedničke suradnje Grada Vukovara i dječjih vrtića te kontinuiranog promišljanja na dobrobit najmlađih Vukovaraca!

AUTOR: Grad Vukovar