Dječji vrtić u Jarmini 12. vrtić u Vukovarsko-srijemskoj županiji izgrađen sredstvima iz Programa ruralnog razvoja

Foto: Đuro Karalić

JARMINA, U Jarmini je danas otvoren dječji vrtić koji će pohađati 75 djece, a u koji je uloženo sedam milijuna kuna osiguranih iz EU fondova i  Programa ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede.

„Ovo je 12. vrtić u Vukovarsko-srijemskoj županiji izgrađen sredstvima iz Programa ruralnog razvoja za što je osigurano 56 milijuna kuna, a ukupno je u Hrvatskoj otvoreno ili će se otvoriti 200 vrtića s potporom iz tog programa od preko milijarde kuna“, rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković na svečanosti otvorenja vrtića kojoj su nazočili i ministar obrane Mario Banožić, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić te načelnik Jarmine Andrija Draganić.

„Poput naših ljudi koji su se borili za našu državu, tako se i mi trebamo boriti za radna mjesta, ostanak mladih. Imamo ljude, imamo znanje i agencije za razvijanje projekata te se ne trebamo plašiti budućnosti”, poručio je župan Božo Galić. 

Ministar obrane Maro Banožić posebno je naglasio da se posljednjih godina značajno osjete efekti projekta „Slavonija-Baranja-Srijem“ kojega je Vukovarsko-srijemska županija spremno dočekala projektnim menadžmentom, tehničkom dokumentacijom kao i predfinanciranjem te sufinanciranjem projekata pametno koristeći i decentralizirana sredstva.

Načelnik Općine Jarmina Andrija Draganić ustvrdio je kako je novootvoreni dječji vrtić pokazatelj da su općinskom vodstvu stanovnici Jarmine na prvom mjestu.