Damir Krstičević: Do 18. studenoga Hrvatska vojska se vraća u Vukovar

VUKOVAR, Povodom skorog obilježavanja obljetnice osnutka 204. Vukovarske brigade Vukovar je danas posjetio ministar obrane Damir Krstičević koji je tom prilikom položio vijenac podno spomen obilježja žrtvama iz Domovinskog rata. Potom je, zajedno s zapovjednikom Glavnog stožera Mirkom Šundovom i zapovjednikom Hrvatske kopnene vojske Matom Ostovićem, posjetio i Smještajni kapacitet u vukovarskoj vojarni gdje će biti smješteni pripadnici Hrvatske vojske koji će uskoro biti smješteni u Vukovaru. Radi se o kompleksu koji će imati četiri objekta za smještaj ljudi, vozila, tehničke radionice kao i prijavnicu i koji se prostire na oko 10 tisuća metara. Vrijednost radova iznosi 13,2 milijuna kuna.

„Do Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, 18. Studenoga, očekujemo da će dolazak pripadnika Hrvatske vojske u Vukovar biti realiziran. U vukovarskoj vojarni biti će jedna inženjerijska postrojba sa stotinjak vojnika. Ona će biti tu u funkciji sigurnosti ali i radi pomoći lokalnom stanovništvu“, rekao je Krstičević.

Najave povratka Hrvatske vojske u Vukovar pozdravio je i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava podsjećajući kako se od ove godine u vukovarsku vojarnu vratila i Svečana promocija polaznika vojnih škola. Ukazao je i na veliku povezanost Vukovara i Hrvatske vojske napominjući i kako s ei pri organizaciji Dana sjećanja gradske vlasti naveliko služe potencijalima HV-a.