Crni vikend na prometnicama županije

Foto: glasistre.hr/Ilustrativna fotografija

VINKOVCI, Crni vikend na prometnicama naše županije. Dvije osobe smrtno su stradale u prometu, a inače je zabilježeno ukupno 15 prometnih prometnih nesreća u kojima je bilo teže i lakše ozlijeđenih osoba, podaci su vukovarsko-srijemske policije.

Prva prometna nesreća s poginulom osobm dogodila se u nedjelju rano ujutro, oko 3,50 sati. Motociklist (49) iz Slavonskog Broda, krećući se auto-cestom Zagreb –Lipovac,  iz smjera Županje u smjeru Slavonskog Broda u blizini Babine Grede naletio je na postavljenu prometnu opremu za označavanje zapreka, izgubio nadzor nad motociklom te pao s motocikla. Uslijed težine zadobivenih ozljeda, 49-godišnjak je preminuo na mjestu događaja.

Oko 17,30 sati, 51-godišnjak iz Otoka, upravljao je motociklom na kojem se kao suputnica nalazila 42-godišnjakinja iz Otoka, krećući se kolnikom ceste u ulici Faličevci u Privlaci, iz smjera centra Privlake u smjeru mjesta Mirkovci.

S obziirom da brzinu nije prilagodio osobinama ceste, započeo je pretjecanje i udario u osobno vozilo kojim je upravljala 21-godišnjakinja iz Privlake, a koja je pravovremeno signalizirala svoju namjeru skretanja ulijevo.

Od posljedica udara, 51-godišnji vozač motocikla preminuo je na mjestu događaja, njegova 42-godišnja suputnica zadobila je teže tjelesne ozlijede, a 21-godišnja vozačica osobnog vozila i putnica u njezinu vozilu lake tjelese ozljede.