Članovi SKIG-a na zatvaranju Novigradskog proljeća

Foto: SKIG

GUNJA, Članovi SKIG-a iz Gunje Mia Dugonjić, Ana Čagalj i Lorena Perek, zajedno s voditeljicom filmske družine Anitom Tufekčić, bili su dio ovogodišnjeg krugolandijskog Novigradskog proljeća i polaznici televizijske radionice.

Učenica Mia Dugonjić za iskustvo na Novigradskom proljeću kaže da je bilo fenomenalno. Kako je bila prošle godine, znala je da ju čeka predivnih sedam dana gdje će upoznati puno novih ljudi koje će pamtiti do kraja života. Na televizijskoj radionici je naučila nešto više o kameri, a to ju najviše i zanima. Nada se da će sudjelovati i sljedeće godine jer joj pomisao na Novigrad budi puno lijepih uspomena.

Učenice Ana Čagalj i Lorena Perek kažu da će im Škola stvaralaštva ostati u nezaboravnom sjećanju jer im je bilo preodlično. Na televizijskoj radionici naučile su puno novih stvari od čega izdvajaju snimanje i montažu, i nadaju se da će biti dio novigradske luke snova i iduće godine.

Anita Tufekčić, voditeljica filmske družine u gunjanskoj osnovnoj školi i hospitantica na televizijskoj radionici oduševljena je darovitošću učenika koji kroz samo šest dana, u tom očaravajućem okruženju koje potiče kreativnost, nezaustavljivo stvaraju nova umjetnička djela.

U Novigradu jedno je neupitno pravilo – uvijek biti autentičan. Na pozornici, dok smo svi zajedno pjevali himnu, te riječi su se urezale duboko u naša srca: “Primavera, primavera, Cittanova, Cittanova – Novigrad, pristanište Snova”.

Organizatori “Novigradskog proljeća” bili su Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za odgoj i obrazovanje i Osnovna škola – Scuola elementare Rivarela, Novigrad.