Članice Foruma žena SDP-a dijelile karanfile Vinkovčankama

Foto: SDP Vinkovci

VINKOVCI, Forum žena SDP-a Gradske organizacije Vinkovci povodom Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, organizirao je već tradicionalnu podjelu karanfila u pješačkoj zoni u središtu Vinkovaca.

Tim povodom vinkovačke SDP-ovke oglasile su se i priopćenjem za javnost koje potpisuje predsjednica Foruma žena SDP-a Vinkovci Nataša Čopčić, a u kojem se navodi kako su prva žena i danas ugrožena, iako Dan žena obilježavamo već više od stotinu godina.

“Žene su i dalje slabije plaćene od muških kolega, teško dobivaju posao, diskriminirane su na tržištu rada. Nevjerojatno je da se 2018. godine žene i dalje moraju boriti za ravnopravnost spolova, za život bez nasilja, za uravnoteženu zastupljenost žena i muškaraca u donošenju političkih i javnih odluka, za stečena ljudska prava”, ističe se.

Dodaje se kako je po podacima Državnog zavoda sa statistiku RH, u Hrvatskoj danas 7,2 % više žena od muškaraca, manji je udio visoko obrazovanih muškaraca u odnosu na žene, ali u isto vrijeme stopa zaposlenosti žena je niža za 9 postotnih bodova od stope zaposlenosti muškaraca kojima, kako se ističe, pripada čak 70 posto rukovodećih mjesta.

“Međunarodni dan žena, služi nam svima kao podsjetnik na ravnopravnost spolova. SDFŽ GO Vinkovci zastupa mišljenje da je ravnopravnost spolova pitanje, kojim se cjelokupno društvo mora baviti 365 dana u godini”, poručuju iz ove organizacije.