Cibalia u Šibeniku želi osigurati direktan plasman u Prvu HNL

VINKOVCI, Subota je „Dan D“ za momčad Cibalije koja bi već od toga dana mogla ponovno postati prvoligaš i početi kovati planove za prvoligaške utakmice. Momčad Cibalije u subotu igra utakmicu s Šibenikom i tih 90 minuta odrediti će tko će postati prvak Druge lige i tako se direktno plasirati u HNL. Vinkovčanima u toj utakmici odgovara i neriješen rezultat što bi, kako mnogi smatraju, moglo predstavljati malu psihološku prednost koja u ovako važnim utakmicama može biti i presudna. Kako god napetost iz minuta u minut raste i svi s velikim nestrpljenjem očekuju početak ove jedne od najvažnijih utakmica Cibalije uopće. Vinkovčane na Šubićevcu očekuje pun stadion i vrlo vjerojatno paklena atmosfera. Ipak, i tamo će imati podršku s obzirom da se dio navijača iz Vinkovaca organizirao i autobusima krenuo put Šibenika.

„Istina je da smo zbog prednosti do koje smo došli nakon pobjede u posljednjem kolu nad Lučkom u blagoj psihološkoj prednosti, ali dodao bih i zbog činjenice da je Šibenik prokockao 12 bodova. Od “plus 11” došao je sada na minus jedan i protiv nas im samo igra pobjeda, što će sigurno biti pritisak za njih, a nama bi trebalo olakšati posao. Idealno bi bilo kada bismo mi poveli pa da oni moraju stizati. Tada bi imali jako mnogo prostora za bijeg naših napadača koji bi imali više prostora za pogodak. Dodao bih da vjerujem kako ćemo na Šubićevcu nakon utakmice mi pjevati “Mi smo prvaci”“, rekao je trener Cibalije stanko Mršić pred put u Šibenik.

Ukoliko Cibalia u Šibeniku pobijedi ili izvuče neriješen rezultat klub se direktno plasirao u 1 HNL. Međutim, ukoliko na kraju ipak slavi Šibenik vinkovčanima na putu će stajati NK Istra s kojom će morati odigrati dvije kvalifikacijske utakmice.

IVAN MATIĆ