Bučko: Vukovar koji živi mora iskoristiti svoje turističke potencijale

Foto: HNS Vukovar

VUKOVAR, Nenad Bučko i njegov tim iz koalicije Živim Vukovar iznio je novu točku svog programa uz predstojeće lokalne izbore usmjerenu na razvoj turističkih i kulturnih potencijala grada na Dunavu.

„Poštujemo prošlost i ona ne smije i ne može biti zaboravljena. Institucije koje su izgrađene kako bi se očuvalo sjećanje na duboku ratnu traumu koju je grad prošao kao i pojedine životne priče ljudi koji su kroz nju prošli neizostavan su dio gradskog identiteta te ih je potrebno nastaviti graditi i razvijati.“ rekao je Bučko.

Ipak, Bučko i njegov tim smatraju kako Vukovar ne može razvijati svoj osobni brand, kao i kulturne i turističke potencijale isključivo na memorijalnoj komponenti i obveznim dolascima školaraca.

„Vukovar može ponuditi bogat i zanimljiv turistički i kulturni sadržaj, od Vučedola kao jednog od najvažnijih arheoloških nalazišta u Europi do barokne jezgre i dvorca obitelji Eltz, a tu su i mnogi zabavni i kulturni sadržaji od film festivala, streetarta, imali smo primjere i skate i rap natjecanja, koncerata, i brojnih drugih događanja. Također Vukovar je grad na Dunavu, sa svim prednostima koje nudi smještaj na jednoj velikoj europskoj rijeci. Sve to daje nam potencijal da Vukovar pretvorimo u pravi kulturni i turistički biser istočne Hrvatske, ali da bi to učinili moramo izgraditi program koji će povezati sve javne i privatne turističke inicijative u gradu te ih podići na nacionalnu razinu.“ objasnili su iz koalicije.

„Moramo iskoristiti potencijal turističke zajednice u Vukovaru tako da lokalne kulturne manifestacije i postojeće privatne inicijative podignemo na razinu cijele Hrvatske kroz bolji marketing i oglašavanje, ali i ozbiljnu digitalnu kampanju. Turistička zajednica i Gradska uprava nisu te koje prodaju turističke sadržaje, ali moraju podržati i promovirati javne i privatne turističke sadržaje.“ poručio je Nenad Bučko.