Branimir Bradarić, novi predsjednik HND-a Vukovarsko-srijemske županije

Foto: privatni foto album

Dopisnik Večernjeg lista iz Vukovarsko-srijemske županije, Branimir Bradarić novi je predsjednik županijskog Ogranka Hrvatskog novinarskog društva (HND) najistočnije hrvatske županije. Za njegovu zamjenicu, na godišnjoj izbornoj skupštini županijskog ogranka održanog u Vinkovcima, izabrana je Biljana Pavlović s Plave Vinkovačke televizije.

Podnoseći izvješće o radu u proteklom razdoblju, dosadašnji predsjednik Željko Draženović ukazao je na potrebu očuvanja vjerodostojnosti medija. “Istinita i pravodobna informacija u samoj je biti novinarskog zanata i obveza za svakog novinara. Danas nije lako biti novinar. Često puta smo stiješnjeni između političkih, marketinških, vlasničkih i drugih interesa i u svemu tome nije lako biti na visini profesionalnog zadatka, udovoljavajući istodobno etičkim normama, ali se moramo truditi svaki dan iznova, ukoliko želimo sačuvati dignitet samih sebe i profesije kojoj pripadamo”, kazao je Draženović.

Zahvaljujući se izboru, Branimir Bradarić ukazao je na potrebu jačanja županijske organizacije HND-a kroz uključivanje novih članova. “Situacija nije lagana, posebice u lokalnim medijima gdje su često novinarke i novinari potplaćeni i izloženi pritiscima kako bi se informacije “ispeglale” što nije dobro i ne vodi boljitku i ugledu novinarske struke. Svatko za svoj rad mora biti pristojno plaćen, pa i novinarke i novinari čiji je posao iznimno odgovoran i zahtjevan i ne poznaje radno vrijeme i svoj posao obavljati bez pritisaka bilo koje vrste”, kazao je Bradarić.

Kazao je kako se u borbi za bolje novinarsko sutra na istoku Hrvatske trebaju uključiti sve novinarke i novinari kao i ostali djelatnici u medijima kao što su snimatelji, tonici i ostali, čiji je položaj također težak i počesto neadekvatno novčano nagrađen.

“Novinarstvo je posao od javnog interesa i želimo da ga se tako i percipira”, poručio je Branimir Bradarić.

U ime vukovarsko-srijemskog HND-a za člana novog saziva Izvršnog odbora Hrvatskog novinarskog društva kandidiran je sadašnji član toga tijela strukovne organizacije, Željko Draženović, a za člana Novinarskog vijeća časti, fotoreporter Glasa Slavonije, Gordan Panić koji je i sada član toga tijela samoregulacije medijskog prostora u Hrvatskoj.

Izabran je i novi Izvršni odbor županijske organizacije.