Božićni koncert Glazbene škole Josipa Runjanina i ovoga Adventa duh Božića unio u srca mnogih Vinkovčana

Foto: Đuro Karalić

Božićni koncert vinkovačke Glazbene škole Josipa Runjanina već je postao prepoznatljivi dio Adventa u Vinkovcima i njegov, moglo bi se reći, i ponajbolji glazbeni sadržaj. Navikli na visoke standarde ovoga događaja, brojni Vinkovčani koji su se u nedjelju navečer okupili ispred zgrade Gimnazije nisu svojim domovima otišli razočarani.

Neke od najljepših božićnih pjesama i melodija izvelo je 150 bivših i sadašnjih učenika i profesora Glazbene škole, pjevači na gimnazijskim prozorima, a orkestar ispred Gimnazije, unijevši duh Božića u srca brojnih građana grada na Bosutu.

“Svi smo se okupili i objedinili oko ovoga projekta koji je prerastao u tradicionalni događaj, i bivši i sadašnji učenici i profesori, kako bi građanima Vinkovaca podarili adventski ugođaj kakav ovaj grad zaslužuje”, kazala je ravnateljica Glazbene škole Josipa Runjanina Dinka Peti.

“Ovo je jedan jako lijepi događaj na koji smo svi skupa ponosni i koji nas sve uvodi u nadolazeći blagdan Božića. Kako vidimo okupio se velik broj naših sugrađana i drago mi je da su Vinkovčani prepoznali ovaj koncert kao nešto što nas sve skupa može oplemeniti i uveseliti pred božićne blagdane”, kazao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.