Bosančić: Vinkovačke jeseni su snažnije i jače od svih političkih brendova i jeftinih pokušaja samopromocije

Foto: Grad Vinkovci

U gradu na Bosutu na pamte Vinkovačke jeseni kakve su bile ovogodišnje, Vinkovci su deset dana bili puni, ulicama se gotovo nije moglo proći, što pokazuju i brojke kakve do sada nisu zabilježene. Tako je u prvih 17 dana rujna ove godine izdano 38 tisuća računa više u odnosu na isti period prošle godine što čini povećanje od 27%, a za vrijeme trajanja manifestacije najstariji europski grad posjetilo je približno 130 tisuća posjetitelja. Podatci su to koje je na današnjoj medijskoj konferenciji uvodno iznio predsjednik Organizacijskog odbora 58. Vinkovačkih jeseni i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji nije propustio priliku pohvaliti i sve one koji su sudjelovali u organizaciji ove velike manifestacije.

„Izuzetno sam ponosan što je i organizacijski sve bilo na nivou o čemu dovoljno govori podatak kako nije zabilježen niti jedan incident, što je nevjerojatno ako u obzir uzmemo koliki smo broj ljudi imali u gradu. Vinkovačke jeseni su manifestacija koja okuplja i predstavlja hrvatski narod, koja njeguje baštinu naših predaka i promiče dostojanstvo i ljepotu hrvatske kulture i u takvom tonu su prošle i 58. Jeseni“, kazao je okupljenim novinarima.

Dodao je pak kako ostaje žal što brojni posjetitelji nisu mogli uživati u konjanicima i konjskim zapregama jer situacija je takva da u Vinkovcima nisu željeli raditi dodatne probleme te su poštivali sve preporuke struke.

“Siguran sam da će Vlada RH pronaći način da naša županija što prije izađe iz ove nemile situacije te da se naše svinjogojstvo dodatno osnaži i razvije u obliku koji će značiti potpunu sigurnost za naše poljoprivrednike“, poručio je.

Bosančić se danas osvrnuo i na, kako kaže, pokušaj stavljanja u drugi plan tisuća sudionika Svečanog mimohoda od kojih su neki prevalili stotine kilometara kako bi na najvećoj smotri tradicijske kulture predstavili svoje običaje i svoj zavičaj.

Zbog nečijeg najnižeg političkog poriva sav njihov trud je trebao pasti u vodu, oni nisu trebali biti u središtu pažnje, u središtu pažnje je jučer trebala biti politička poruka. Svjedočili smo pokušaju iskorištavanja preko 70 kulturno-umjetničkih društava, pokušaju iskorištavanja Vinkovačkih jeseni koje generacije Vinkovčana grade i razvijaju gotovo šest desetljeća. Takav način jeftinog populizma i osobne promocije u političke svrhe ne mogu i ne želim prihvatiti i poručujem onima koji su pokušali ocrniti sve ono lijepo i dobro što se događalo u posljednjih deset dana, da su Vinkovačke jeseni uspjele kao nikada do sada, da su snažnije i jače od svih političkih brendova, pogotovo od ovakvih pokušaja Živog zida i njima sličnih. Sljedeće godine ulazimo u period četvorih izbora i što možemo očekivati? Da na 59. Vinkovačkim jesenima gledamo političke plakate na mimohodu. To ne dolazi u obzir, to neće proći, to ne prihvaćaju ni građani“, poručio je vinkovački gradonačelnik.

Foto: Vinkovačke jeseni
Foto: Vinkovačke jeseni