Bosančić posjetio Šareni boravak

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić posjetio je Šareni boravak u vinkovačkoj Gundulićevoj ulici u kojem borave osnovnoškolci od 1. do 4. razreda prije ili nakon nastave, u svojevrsnom produženom boravku.

Produženi boravak poput vinkovačkog Šarenog boravka ne postoji na području Vukovarsko-srijemske županije, pa niti u jednoj vinkovačkoj osnovnoj školi.

“U ovom trenutku ne postoji mogućnost da se u nekoj školi na području grada Vinkovaca ustroji produženi boravak, ali idemo u tom pravcu i želja nam je da u budućnosti i to realiziramo”, kazao je Ivan Bosančić.

Zato je, kako je kazao, vrlo važno podržati mjesta poput Šarenog boravka jer ona po njegovim riječima pružaju roditeljima sigurnost da su, dok se nalaze na poslu, njihova djeca zbrinuta i da o njima netko vodi računa.

“Koliko smo mogli vidjeti, djeca se ovdje druže ali i stječu nova znanja te obavljaju školske obveze za sutrašnji dan što ostavlja roditeljima više vremena da se kada dođu s posla više druže s djecom”, kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Predsjednica Udruge Šareni boravak Lidija Ratkić podsjetila je kako je Šareni boravak osnovan prošle godine od strane istoimene udruge s ciljem kako bi se pomoglo roditeljima koji su zaposleni, a imaju školarce u nižim razredima.

“Pišemo ovdje i domaću zadaću tako da djeca obave sve svoje školske obveze dok su ovdje u boravku”, kazala je Ratkić.

Djeca su izvela i prigodan program, a gradonačelnik Ivan Bosančić darivao je prigodni poklonima Šareni boravak u kojem trenutačno se nalazi desetak djece kojima je osim boravka u vremenu do 8 do 16 sati, uz mjesečnu cijenu od 550 kuna, osiguran i obrok te stručna pomoć u izvanškolskim aktivnostima.