Bosančić: Izvješća o poslovanju gradskih tvrtki i ustanova i dalje ću slati na Gradsko vijeće

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić opovrgava navode iz SDP-a kako se izmjenama gradskog Statuta želi sakriti poslovanje Grada rekavši kako će o poslovanju tvrtki i ustanova u vlasništvu Grada Vinkovaca gradski vijećnici i dalje biti redovito izvješćivani.

Komentirajući zamjerke iz SDP-a kako je vladajuća većina na sjednici Gradskog vijeća održanoj u ponedjeljak “iz nejasnih razloga ukinula odredbu Statuta koja propisuje kako se godišnje izvješće o poslovanju trgovačkih društava i ustanova kojima je Grad osnivač ili većinski vlasnik ne mora više upućivati Gradskom vijeću na raspravu i usvajanje”, Ivan Bosančić navodi kako je riječ o usklađivanju Statuta sa novim zakonskim odrednicama, točnije s tzv. “lex šerifom”.

“Rekao sam na sjednici Gradskog vijeća, a i sada to ponavljam, sva izvješća tvrtki i ustanova kojima je grad osnivač ili većinski vlasnik ja ću i dalje redovito slati na Gradsko vijeće da gradski vijećnici budu upoznati s njihovim poslovanjem”, kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić u izjavi za press032.com.