Bosančić: Idemo na smanjenje prireza s 13 na 10 posto što je dobrobit i za radnike i za gospodarstvenike

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Kako bi olakšali poslovanje gospodarstvenicima i uvjete življenja građanima stvorili smo uvjete za smanjenje prireza s 13 na 10 posto i s tim prijedlogom idemo prema vijećnicima na idućem Gradskom vijeću, najavio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

U objavi na Facebook stranici, gradonačelnik Bosančić navodi kako će smanjenje prireza osjetiti i radnici i gospodarstvenici, no tek dugoročno taj će potez značiti još bolju gospodarsku aktivnost u Vinkovcima.

“Iznos preko 3,5 milijuna kuna, koliko ćemo manje uprihodovati zbog ove odluke i koji ćemo nastojati nadomjestiti učinkovitijim i racionalnijim trošenjem, neće toliko utjecati na proračun koliko bi trebao utjecati na broj investicija i rasterećenje građana. Htjeli smo na ovaj način potaknuti poslodavce da zajedničkim snagama radimo na povećanju osobnih primanja građana. Trebao je, dakle, proći određeni period u kojem smo konsolidirali gradske financije i u kojem smo kroz EU projekte pokrenuli one poslove koje smo obećali odraditi te je napokon došlo vrijeme da krenemo u smjeru olakšica za naše građane. Na ovome ne namjeravamo stati, u narednom razdoblju ćemo i dalje nastojati ići ka dodatnom smanjenju prireza na način da ne ugrozimo gradske financije i sve planirane projekte”, navodi u facebook objavi gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.