Bojkot nastave u Babinoj Gredi, prosvjed u petak

BABINA GREDA, Učenici Osnovne škole Mijata Stojanovića iz Babine Grede ovoga tjedna, za razliku od ostalih osnovaca u Hrvatskoj, neće sjesti u svoje školske klupe. Takvu odluku donijeli su roditelji djece ove škole koji su za petak najavili i održavanje još jednoga prosvjeda ispred škole s kojega žele resornom ministarstvu i nadležnima poslati jasnu poruku.

„Svima je više dosta jer ovo što se radi je sramota. Želimo samo da se što prije škola osigura i da naša djeca mogu ponovno nastaviti s pohađanjem nastave u svojoj školi. Ne odustajemo niti od planova da se izgradi školska sportska dvorana“, kaže predstavnica Vijeća roditelja ove škole Lucija Nedić.

Podsjeća i kako djeca od prvoga dana nove školske godine nastavu ne pohađaju u svojoj školi nego učenici od prvoga do četvrtog razreda putuju u Cernu dok stariji putuju u Županju. Nedić tvrdi i kako i tu ima velikih problema i da svi, počevši od djece pa i samih nastavnika, jedva čekaju povratak u školu. Do problema je došlo radi ne izgradnje dvorane za koju je iskopana i velika jama neposredno uz samu školu. Odlaganje građevinskih radova dovelo je toga da objekt škole više nije siguran tako da su učenici prinuđeni da putuju.

„Od prvoga prosvjeda, kojeg smo održali pred početak školske godine, nitko nam se nije javio, poslao dopis, došao… Kada su čuli da planiramo prosvjed pozvali su nas na razgovor u Zagreb. Nije nam tamo ništa novoga rečeno, a na gradilištu nema niti jednoga radnika. Mi samo želimo da radovi krenu što prije“, ističe Nedić.

OŠ Mijat Stojanović broji 314 učenika.

IVAN MATIĆ

Foto Ivan Matić