Bogata predizborna subota u Vukovaru, građanima programe predstavili Narodna koalicija i koalicija HDSSB-HKS

VUKOVAR, Tijekom subotnjeg prije podneva građani Vukovara imali su prilike upoznati se s kandidatima i programima kandidata Narodne koalicije i koalicije HDSSB-HKS za 5. Izbornu jedinicu na predstojećim Prijevremenim izborima.

„HDSSB se i do sada jedini zalagao za interese Slavonije i tako ćemo i dalje nastaviti. Vidjeli smo kako se Metkovci, kroz Most, bore za Metković, ili Istrijani za Istru. Vrijeme je da i mi se počnemo tako ponašati i da se borimo za Slavoniju“, rekao je predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin.

Najavio je kako će se koalicija HDSSB-HKS zalagati za značajna ulaganja u Slavoniju, poticati prehrambenu i poljoprivrednu industriju i povezati je s primarnom industrijskom proizvodnjom, smanjenje PDV-a na hranu i repromaterijal, uvođenje povlaštene stope PDV-a za turizam…

Predsjednica HKS-a Ruža Tomašić istakla je kako se zajedno bore za Slavoniju kako bi se ovom dijelu Hrvatske pomoglo.

„Vjerujem da će građani to prepoznati jer su vidjeli kako sva lažna obećanja koja su dobivali proteklih godina nisu urodila plodom. Očekujemo 5-6 mandata u Hrvatskom saboru“, rekla je Tomašić.

Odmah uz njih svoj program su, kroz druženje i kavu s građanima, predstavili i kandidati Narodne koalicije (SDP-HNS-HSS-HSU) za 5. Izbornu jedinicu.

„Očekujemo kao i na prošlim izborima minimalno pet saborskih mandata, a borimo se za šesti. Ako 5. Izborna jedinica poluči dobre rezultate Narodna koalicija će doći na vlast i ponovno ćemo imati siguran smjer države. Zalagat ću se za povećanje naknada za stručno osposobljavanje na 3.000 kuna, za nastavak kurikuralne reforme i nemogućnost povećanja participacije za dopunsko osiguranje“, rekla je Biljana Gaća (SDP).

Građanima se predstavio i kandidat HSS-a na listi Narodne koalicije Zvonimir Dragun, inače gradonačelnik iloka.

„Kroz preferencijalne glasove pokušat ću ući u Hrvatski sabor, a sve samo kako bih i na taj način pomogao Iloku i tome najistočnijem dijelu Hrvatske. Raditi ćemo na projektima povećanja proizvodnje i zadržavanju stanovnika na ovim prostorima. Očekujem da HSS kroz Narodnu koaliciju dođe do ministarstva poljoprivrede jer nam samo dobro razrađen program za poljoprivredu može donijeti rezultata“, rekao je Dragun.

IVAN MATIĆ