Betlehemsko svjetlo stiglo u Vukovarsko-srijemsku županiju

Foto: VSŽ

VUKOVAR, Betlehemsko svjetlo, simbol mira s porukom ljubavi, dobrote i zajedništva, stiglo je u Palaču Srijem u Vukovaru, a donijeli su ga i ove godine članovi odreda izviđača Suvara iz Otoka.

“Posebno mi je drago što je pred ove predbožićne dane po šesti puta stiglo svjetlo mira i ljubavi u naš županijski dom kojeg su donijeli mladi. Ovo je najljepši način ulaska u blagdanske dane i čestitka za dolazak i rođenje Isusa Krista”, kazao je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić koji je u Palači Srijem dočekao izviđače s Betlehemskim svjetlom.

Betlehemsko svjetlo mira je simbol Božića i u Bibliji simbolizira dolazak Isusa, a njegovim rođenjem je bio obećan mir svim ljudima dobre volje. To je simbol vjere, ljubavi, nade, prijateljstva, međusobne povezanosti i solidarnosti.

“Krećemo tjedana dana prije Božića u Katedralu Zagreb na Svetu misu gdje prepaljujemo Betlehemsko svjetlo i nosimo u našu i okolne župe.Veliko je zadovoljstvo i čast da čuvamo i širimo betlehemsko svjetlo, koje simbolizira mir, ljubav ,razumijevanje i širenje dobre volje”, kazala je voditeljica mlađe skupine u Odredu izvođača Suvara Otok Marina Ilić.

U Hrvatskoj je započela inicijativa donošenja svjetla 1992.godine, a Hrvatski sabor tradicionalno je pokrovitelj Betlehemskog svjetla mira. Paljenje i dijeljenje Betlehemskog svjetla podsjeća da ljudi dobre volje požele jedni drugima mir i dobro među ljudima.