U Beogradu organiziran susret srbijanskih gospodarstvenika i općina i gradova iz Podunavlja

Foto: Ivan Matić

BEOGRAD, VUKOVAR, U organizaciji Zajedničkog vijeća općina (ZVO) i Privredne komore Srbije u Beogradu je održan susret na kojem su sudjelovali srbijanski gospodarstvenici i predstavnici nekih jedinica lokalne samouprave s područja hrvatskog Podunavlja. Među tim predstavnicima bila su i izaslanstva gradova Vukovar i Beli Manastir. Na susretu su izaslanstva iz općina i gradova iz Podunavlja održali prezentacije svojih lokalnih samouprava. Domaćinima su prezentirali svoje gospodarske potencijale kao i olakšice koje nude potencijalnim investitorima koji se odluče na ulaganje u Hrvatsku. Po riječima dogradonačelnika Vukovara Srđana Milakovića najviše interesa imala je prezentacija Grada Vukovara.

„Ovo je prvi i veliki korak za uspostavljanje gospodarske suradnje. I jedna i druga strana pokazali su kako su zainteresirani za suradnju i sada sve ovo treba dodatno razvijati i poboljšavati. Srbijanskim gospodarstvenicima interesantni su poticaji koji se nude, Dunav, Luka Vukovar ali i činjenica da bi s početkom poslovanja ovdje započeli zapravo poslovati i u EU“, rekao je Milaković.

Susret u Beogradu rezultirao je i konkretnim rezultatima pa je tako jedan proizvođač mliječnih proizvoda iskazao interes za otvaranjem pogona u Vukovaru. Na dvije strane je sada da preciziraju sve detalje te moguće suradnje.