Automobilom udarila ženu na pješačkom prijelazu koja je preminula od zadobivenih ozljeda

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega 3 prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Županja, Vukovar, Tovarnik) te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede od kojih je preminula u OŽB Vinkovci.

Ta nesreća dogodila se jučer, 5. prosinca u 5,50 sati, u Ulici Križnog puta u Nuštru, u vrijeme dok je 48-godišnjakinja iz Vinkovaca upravljala osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka krećući se iz smjera Vinkovaca u smjeru centra Nuštra.

„Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza nije propustila 82-godišnju pješakinju iz Nuštra koja je stupila na prijelaz, uslijed čega je došlo do udara prednjeg dijela automobila u tijelo pješakinje. Uslijed udara i pada na kolnik pješakinja je zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život, od kojih je u jutarnjim satima 6. prosinca u OŽB Vinkovci preminula“, navode iz PU.

Protiv 48-godišnjakinje policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Policija je izvijestila i o požaru koji je izbio požar na obiteljskoj kući u Novim Mikanovcima. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su pripadnike DVD Stari Mikanovci i Vođinci u gašenju požara na pomoćnoj prostoriji obiteljske kuće 28-godišnjaka. Po gašenju požara, policijski službenici su, uz stručnu pomoć inspektora zaštite od požara, obavili očevid kojim je utvrđeno kako je uzrok požara kvar na električnim instalacijama za rasvjetu u pomoćnoj prostoriji.

Požar se proširio na krovište, a izgorio je razni alat u prostoriji. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Ukupna materijalna šteta procijenjena je na iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna. O događaju policija će dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.