Andrijaševci: Održan Dan domaćice 25. Festivala glumca

Foto: Đuro Karalić

ANDRIJAŠEVCI, Domaćica Festvala glumca nije biti nimalo lako, kako se to na prvi pogled čini jer se od domaćice očekuje da bude na svim predstavama i događanjima, a njih je na ovom festivalu jako puno, poručila je ovogodišnja domaćica Festivala glumca, nacionalna prvakinja Branka Cvitković koja je danas ugostila svoje kolegice i kolege na Danu domaćice 25. Festivala glumca, koji je održan u Lovačkoj kući u Andrijaševcima.

“Posebna je čast biti domaćin odnosno domaćica Festivala glumca i prvi puta sam se u životu našla u ovakoj ulozi, čime sam se priključila nizu velikana hrvatskog glumišta, od Fabijana Šovagovića do svih ostalih”, kazala je Branka Cvitković.

Po riječima glumca Zijada Gračića Festival glumca je jedini festival u čijem je središtu glumac.

“Glumac je i izbornik i domaćin festivala, a glumci sjede i u ocjenjivačkom sudu. Zato je Festival glumca za nas glumce najvažniji festival i rado svi dolazimo”, kazao je Gračić.

Danu domaćice odazvali su se brojni glumci i glumice koji su toplo ugošćeni te počašćeni slavonskim jelima i pićima, uz neizostavne tamburaše.

Ovogodišnji, 25. Festival glumca održava se od 11. do 20. svibnja. Grad domaćin je Grad Ilok, a osim u Iloku predstave se igraju i u Vinkovcima, Vukovaru, Županji i Otoku.