Ana četvrta, a Hermana osma na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj

Foto: KDU Vukovar

VUKOVAR, Glavni grad Rumunjske Bukurešt, bio je domaćin ovogodišnjeg Prvenstva Europe u dizanju utega za uzraste U20 i U23 a Hrvatsku su predstavljali natjecatelji iz mlađeg uzrasta U20 u kojem je nastupilo 303 natjecatelja iz 31 zemlje.

Odlukom izbornika , boje Republike Hrvatske na ovom natjecanju, branile su mlade Vukovarke Hermana Dermiček i Ana Crnjac, dok je u stručnom stožeru reprezentacije bio Milan Kordić.

Ana Crnjac je nastupila u kategoriji +87 kg. i rezultatima od 64 kg. u trzaju, 86 kg. u izbačaju i 150 kg. u biatlonu, plasirala se na odlično četvrto mjesto.

Hermana Dermiček je nastupila u kategoriji do 76 kg. i sa rezultatima od 68 kg. u trzaju, 81 kg. u izbačaju i 149 kg. u biatlonu, plasirala se na osmo mjesto.

Foto: KDU Vukovar

Tijekom natjecanja Hermana je 4 puta pomicala granice državnih rekorda za uzrast U17 u trzaju sa 68 kg., izbačaju sa 81 i biatlonu sa 147 i 149 kg., tako da je sada „vlasnica“ svih državnih rekorda u kategorijama do 71 i 76 kg.

“Više sam nego zadovoljan nastupom i plasmanima naših djevojaka u Bukureštu, ali nažalost vrijeme čini svoje i ovo je bio posljednji moj „nastup“ u stručnom stožeru reprezentacije, jer postalo je naporno i stresno boraviti po europskim zračnim lukama čekajući let i vrijeme je da to prepustim nekom mlađem. To ne znači da odlazim iz sporta kojem sam dao tolike godine, još ću ja biti tu u klubu i pomoći treneru Davoru Horvatu u stvaranju novih prvaka, reprezentativaca i rekordera”, kazao je Milan Kordić.