74-godišnji Nijemac zaustavljen u pokušaju krijumčarenja 38 kilograma marihuane

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj novinari su izvješćeni od zaplijeni 38 kilograma marihuane koju je u ponedjeljak preko graničnog prijelaza Bajakovo u Hrvatsku pokušao prokrijumčariti 74-godišnji državljanin Njemačke.

Nijemac je drogu prevozio u dograđenom krovu prtljažnog prostora osobnog vozila Nissan Navara njemačkih registracijskih oznaka, kojim je i upravljao, rečeno je uz dodatak kako je droga navjerojatnije bila namjenjena tržištu EU odnosno Njemačke.

“Postoje pretpostavke kako je droga podrijetlom s Kosova, a da je proizvedena ili na Kosovu ili u Albaniji”, kazao je voditelj Odjela kriminaliteta droga PU vukovarsko-srijmske Krešimir Hunjet.

Po riječima zamjenika pročelnika Područnog carinskog ureda u Osijeku Ante Antunovića, pregledom dograđenog prostora pronađeno je 38 paketa ukupne mase 38 kilograma.

“Ova droga je dokaz kako je balkanska ruta i dalje jedan od najatraktivnijih pravaca za krijumčarenje droga na područje zapadne Europe”, rekao je zamjenik načelnika policijske uprave Goran Lovrić.

Državljanin Njemačke je uhićen. To je ujedno ovogodišnja najveća zaplijena marihuane na graničnom prijelazu Bajakovo.