Župan Galić primio predstavnike društava Crvenog križa

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

VUKOVAR, Povodom Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenoga polumjeseca župan Vukovarsko – srijemske županije razgovarao je s predsjednikom i ravnateljem Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije Matom Karalićem i Ivicom Prskalom, kao i gradskih društava Crvenog križa za gradove Ilok, Vinkovci, Vukovar i Županju.

Tom prilikom Galić je istakao dobru suradnju sa svim Društvima Crvenog križa te je čestitao Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca svim volonterima i članovima Hrvatskog Crvenog križa kao i brojnim pojedincima koji pomažu i doprinose radu kako Hrvatskog Crvenog križa na području cijele Hrvatske tako i Društvima Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije.

Predstavnici gradskih društava Crvenog križa na području Vukovarsko-srijemske županije kao i sve službe iznijeli su svoje aktivnosti koje su posljednjih godina imali od Domovinskog rata, katastrofalne poplave, migrantske krize i sada u ovoj pandemiji izazvanoj širenjem koronavirusa. Uključeni su u sustav civilne zaštite te su organizirani, opremljeni i spremni zajedno s drugim službama odraditi sve što je potrebno kako bi zaštitili građane u situaciji svih vrsta ugroza. U koordinaciji sa stožerima civilne zaštite jedinica lokalne samouprave, uz stalno dežurstvo, odrađene su i brojne terenske aktivnosti za stvaranje osnovnih uvjeta za normalno funkcioniranje života: dostava namirnica i lijekova osobama koje zbog dobi ulaze u rizičnu skupinu, dostava hrane i vode vozačima kamiona na graničnom prijelazu Bajakovo, a otvorena je i telefonska linija za pružanje psihosocijalne pomoći osobama u samoizolaciji.

Kako je navedeno, članovi Društva Crvenog križa su pružili više od 8000 raznih usluga, koje su obavljali brojni volonteri, uključeni u ovoj pandemiji, kako bi pomogli svima kojima je pomoć bila potrebna.